Kaş Estetiği

  1. Tolga Eryılmaz
  2. Estetik Cerrahi
  3. Kaş Estetiği

Kaş kaldırma olarak da bilinen kaş estetiği, üst ve orta yüz yaşlanmasının en önemli sebeplerinden biri olan sarkmış kaşlara yönelik yapılır. Biçimleri gibi konumları itibarıyla da yüzün farklı ifadelere bürünmesine (yorgun, şaşkın, sinirli vb.) yol açan kaşlara, kişinin yüz hatları dikkate alınarak uzmanlarca müdahale edilmelidir.

Kaşlar, farklı nedenlere bağlı olarak sarkabilir. Bu nedenlerden ilki, yaşın ilerleyişiyle birlikte cildin elastikiyetini kaybetmesidir. Bununla birlikte fasiyal yumuşak dokunun hacmindeki gerileme, güneşin zararlı ışınlarına uzun süreli maruz kalınması ile sigara kullanımı da kaşların sarkmasına neden olabilir. Sarkık kaş, yüz ifadesini değiştirerek estetiği bozmanın ve kişinin öz güvenini sarsmanın yanında göz kapağı düşüklüğüne de sebebiyet vererek görüş bozukluğu ortaya çıkmasını da tetikleyebilir. Bilim ve teknolojinin gelişmesine bağlı olarak şekillendirilen kaş estetiği ile tüm bu olumsuzlukların bertaraf edilmesi mümkündür.

Kaş Estetiği Fiyatları

Kaş Estetiği Nasıl Yapılır?

Kaş estetiği, farklı yöntemlerle yapılabilir. Makyaj hilesi gibi geçici ya da botoks gibi görece kısa vadeli bir çözüm aramayan ya da kaşlarındaki sarkıklığın görüş yeteneğini kısıtladığı kişiler için en uygun yöntemler; askı ile kaş kaldırma, germe yöntemiyle kaş kaldırma ve ameliyatla kaş asmadır.

Askı ile Kaş Estetiği

Askı ile kaş kaldırma, kaşlardaki sarkıklığın mümkün olduğunca giderilmesi amacıyla lokal anestezi kullanılarak uygulanan basit bir yöntemdir. Kısa sürede tamamlanan askı ile kaş kaldırma yönteminde kaşlar üzerinde veyahut saç içinde küçük (2-3 mm) kesiler açılır ve bu kanallardan iğne aracılığı ile ipler geçirilerek gerdirme işlemi tamamlanır. Herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda hastaların, operasyon sonrası aynı gün içerisinde normal hayatına dönmesi beklenir. İplerin erimeyen özellikte olması, işlemin etkisinin uzun süreli (8-24 ay aralığında) olmasına imkân sunar.

Germe Yöntemiyle Kaş Kaldırma

Yaygın olarak kullanılan diğer yöntemde, germe yöntemiyle kaş kaldırma, kaşların üstüne gerektiği kadar kesiler açılarak deri fazlalığı toplanır, ardından, üstteki deri kaş sınırıyla dikilerek birleştirilir. Basit ve hızlı olarak tanımlanabilecek bu tür bir kaş estetiği ameliyatı kapsamında kombine bir uygulama yapılmayacaksa lokal anestezi tercih edilebilir. Kalıcı bir çözüm sunan bu yöntem, yaşa bağlı sarkmalardan ziyade, deformasyonun olduğu genç ve orta yaşlı hastalarda da tercih edilebilecek uygun yöntemlerden biridir.

Kaş Estetiği Ameliyatı

Cerrahi teknik ile kaş kaldırma ise tek başına ya da yüz estetiği kapsamına giren diğer estetik operasyonlarla kombine edilerek uygulanabilen bir yöntemdir. Ameliyatla kaş asma, genç ve orta yaş grubundakilere olduğu gibi ileri yaş grubundaki hastalara da uygulanabilmektedir. Herhangi bir sarkma söz konusu değilse de bu teknik kullanılarak yaşı geçkin olmayanların kaşlarının kaldırılması mümkündür. Ekseriyetle ileri yaş grubundakilerde görülen sarkma problemine kalıcı çözüm sunan kaş estetiği ameliyatı, alın ya da yüz germe ve göz kapağı estetikleriyle desteklenerek mevcut sorunların genel anlamda çözülmesine olanak sunar. Elbette kaş sarkmasına neden olan etmenler tamamıyla ortadan kaldırılmadığı takdirde ameliyat sonrasında, zaman içerisinde kaşlarda yeniden, az da olsa sarkmalar yaşanması muhtemeldir. Ameliyatla kaş asmada kullanılmakta olan farklı yöntemler vardır.

Kaş Estetiği Ameliyatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaş estetiği ameliyatlarında sinirlerin zarar görmesi riski, az da olsa vardır. Bununla birlikte kimi hastalarda kesi yerlerinde kalıcı saç dökülmesi görülebilir ya da kalıcı ameliyat izleri oluşabilir. Tüm bu risklerin yanı sıra anesteziye bağlı komplikasyonlar gelişebilir. Riskleri en aza indirmenin yoluysa operasyonun uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilmesinden geçer. Bu nedenle denilebilir ki kaş estetiği ameliyatında en çok dikkat edilmesi gereken, tecrübeli bir hekim tercihi yapmak olmalıdır.

Yüz estetiği bir bütün olduğundan kaş estetiğinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir diğeri, yapılacak müdahalenin kaşları da içine alan bölümün genel estetiği olmalıdır. Bu nedenle -gerekliyse- diğer uzuvlara yönelik estetik yöntemler de devreye alınmalıdır. Kaş estetiği ameliyatı planlamasında ayrıca, yüz şekli, saç başlangıç sınırı ile yoğunluğu, kaşların pozisyonu ve alın kontürü de dikkate alınmalıdır. Bu bilgilerden hareketle denilebilir ki “ideal kaş” kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir.

Kaş estetiği ameliyatı olacak hastalar, ameliyat öncesi planlama aşamasında işlemi gerçekleştirecek hekimle gebelik durumları, kullanmakta oldukları ilaçlar, geçmişte geçirdikleri ameliyatlar, alerji hastası olup olmadıkları ve genetik bir rahatsızlık taşıyıp taşımadıkları bilgilerini paylaşmalıdır. Ayrıca, diğer ameliyatlarda olduğu gibi kaş estetiği ameliyatından belirli bir süre önce “cerrahi müdahale öncesinde kullanılması uygun görülmeyen” ilaçların -asprin, ibuprofen vb.- alımı durdurulmalıdır. (Kullanılabilir ilaçlar, hekim tarafından bildirilecektir.) Ameliyatın başarısız geçmesine, iyileşme döneminin yavaşlamasına ve genel anestezinin risklerini artırmaya doğrudan neden olduğundan tütün ürünlerinin kullanımına ve alkol tüketimine son verilmelidir.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaş estetiği ameliyatları ardından hastaların dikkat etmesi gereken kimi durumlar vardır. Bunlardan ilki, işlemin yapıldığı bölgeyi baskıdan korumaktır. Bunun için ilk iki hafta, bölgenin üzerine yatılmaması gerekir. Bu süreç içerisinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamışsa sürecin tamamlanmasıyla uyuma şekli alışılageldiği gibi sürdürülebilir.

Hastalar, cerrahi yöntem gereğince açılan kesilerden mikrop kapmamaya da özen göstermelidir. Bu nedenle hekimin uygun gördüğü pansuman rutinine uymaya özen gösterilmeli, bölgenin temizliğine dikkat etmeli -ancak temizlik amaçlı kimyasal kullanımından uzak durulmalı-, ilk bir aylık sürede havuza ve denize girmekten kaçınmalı, bölgeyi kuru tutmalıdır. Saç temizliği içinse üç-dört gün beklemeli ve yıkamayı, yumuşak, bölgeyi zorlamayacak bir şekilde yapmalıdır.

Kaş Estetiği Ankara

Hangi kaş estetiği yöntemi tercih edilmiş olursa olsun, operasyon sonrası alın bölgesinde şişlik görülebilir. Ödem kaynaklı şişliklerin giderilmesi için hastalar -hekimlerinin görüşünü de alarak- bölgeye soğuk kompres uygulayabilir. Bir hafta sonra, dikişlerin alınması ardından yavaş yavaş geçmesi beklenen bu şişlikler olağan karşılanıyor olsa da bölgede şişliğe ek morluklar meydana gelirse vakit kaybetmeden hekime görünmek gerekir. Kaş estetiği ardından, nekahet döneminde, işlem bölgesinde ağrı ya da hissizlik de görülebilir. Söz konusu olumsuzlukların hayatı etkileyecek seviyede olmaması ve iyileşme döneminin sonunda tamamen geçmesi beklenir. Aksi bir durum söz konusuysa, ağrılar oral yoldan alınan, doktorun kullanımına salık verdiği ağrı kesicilerle hafiflemiyorsa ve hissizlik etkisi zamanla azalmıyorsa işlemi yapan cerraha ilgili şikâyetlerden bahsedilmelidir.

Paylaşmayı Unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed

Menü