Dolgu Uygulamaları

  1. Tolga Eryılmaz
  2. Estetik Cerrahi
  3. Dolgu Uygulamaları

Dolgu uygulamaları yaşlanma etkisiyle zamanla dokularda azalma, çökme, sarkma, çizgilenme, elastikiyet ve nem kaybına bağlı oluşan doku boşluklarının yerinin çeşitli dolgu ürünleriyle doldurularak estetik açıdan orantının sağlanması işlemidir.

Birçok dolgu ürünü mevcuttur. En çok tercih edilen dolgu türü hyaluronik asit içeren dolgulardır. Hyaluronik asit su tutma ve nem dengesini kurma özelliğine sahiptir. Hyaluronik asit normalde insan vücudunda üretilmektedir ancak zamanla bu üretim yavaşlamaktadır. Buna bağlı olarak da vücudun bazı bölgelerinde dokuların nem dengesi bozularak çökmeler ve derin kırışıklıklar meydana gelmektedir. Zamanla hasara uğramış bölgelere hyaluronik asit dolgusu verilerek istenilen su tutma ve nem özelliği yeniden kazandırılmaktadır.

Hyaluronik asit içeren dolguların en önemli tercih sebeplerinden birisi herhangi bir hayvan dokusundan elde edilmemesidir, buna bağlı olarak alerji ve diğer yan etkilerin oluşma riski çok düşüktür.

Ankara Dolgu Uygulaması
Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamalarının Kullanıldığı Bölgeler

Dolgu uygulamaları vücudun birçok bölgesinde kullanılmaktadır. Bunlar;

  • Dudak dolgunlaştırmak ve dudak konturlarını belirginleştirmek
  • Göz altında oluşan çökmeleri ve yorgun görüntüyü azaltmak
  • Alında ve kaş ortasında oluşan derin çizgileri gidermek
  • Burun ve dudağın birleştiği nazolabial bölgedeki derin çizgileri azaltmak
  • Küçük burunlarda oluşan ufak kemerleri ve hataları kapatmak
  • El ve yüzde oluşan derin çizgilenmeleri onarmak ve doldurmak
  • Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
  • Çene bölgesindeki doku azlığını gidermek ve iskeletsel kusurları örtmek

Dolgu Uygulaması Nasıl Yapılır

Kullanılacak dolgu miktarına beklentiye göre hasta ve hekim ortak karar verir. Öncelikli olarak dolgu yapılacak olan bölgeye lokal anestezik krem sürülerek işlem sırasında konfor sağlanır. Uygulama yaklaşık 30 dakika sürer. Çok ağrılı bir işlem değildir.

Yapılan dolgu yaklaşık 7-10 gün içerisinde oturmaktadır çünkü dolgu malzemeleri su tutarak hacmini artırmaktadır. Bu yüzden uygulama sonrası bol sıvı tüketilmesi önemlidir.

Dolgu Uygulama Fiyatları
Dolgu Uygulaması Öncesi ve Sonrası

 

Dolgu Uygulaması Sonrası

Uygulama sonrası az miktarda şişlik, kızarıklık, bazen de morarma olması normaldir. Uygulama yapılan bölgeye masaj ve ovalama yapılmamalıdır. Birkaç saat sonra ılık suyla banyo yapılabilir.

Hyaluronik asit içeren dolguların kalıcılığı uygulama yerine göre değişkenlik gösterir. Dudak dolguları ortalama 6 ay kalıcılığa sahipken, diğer bölgelerde 1-1,5 yıla kadar kalıcılık devam edebilmektedir. Çene, elmacık kemikleri ve burun üzerine yapılan dolgularda kalsiyum hidroksiapatit içerik nedeniyle kalıcılık 1,5 yılı geçebilmektedir.

Dolgular vücut tarafından eritilir, ancak her uygulama sonrasında doku kalitesinde artış nedeniyle olumlu bir artık etki bırakırlar. Dolayısıyla dolgu eridikten sonra bile öncesinden daha iyi görülecektir.

Dolgu işlemi mutlaka bu konuda tecrübeli bir hekim tarafından yapılmalıdır. Kullanılan dolgu malzemesi mutlaka güvenilir olmalı ve steril şartlarda yapılmalıdır. Dolgu uygulamaları hakkında Ankara Çankaya da bulunan kliniğim ile irtibata geçebilirsiniz. Aklınıza takılan soruları yorumlar kısmından bana iletebilirsiniz.

Paylaşmayı Unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed

Menü